Pantai Hiburan

Image

Bagi penduduk-penduduk Kuala Rompin, Pantai Hiburan adalah satu destinasi yang wajib dkunjungi terutama pada hujung minggu. Terutama bagi yang sudah berkeluarga. Maklum sajalah anak-anak yang sedang membesar ni memang suka sangat kalau dapat main pasir pantai.

Menjala dan Memukat

Ikut musim,contoh tahun ini pada bulan Mac memang banyak hasil laut seperti ikan dan udang dapat dipukat dipinggiran Pantai Hiburan Kuala Rompin Pahang.Memang seronok,sambil-sambil tunggu pukat boleh berkelah bersama keluarga. Ramai yang dapat membawa pulang hasil tangkapan mereka waktu ni. Malah ada yang sanggup berkhemah di tepi pantai semata-mata ingin mengaut hasil lautan yang segar ni.

Carboot Sale

Pantai Hiburan, Kuala Rompin Pahang turut menjadi medan niaga untuk usahawan-usahawan kecil di Rompin pada hujung minggu. Pelbagai produk tempatan dijual dengan harga yang berpatutan. Antaranya ialah Susu Farm Fresh, Durian Crepe, Fluer (Pewangi Kereta) dan pelbagai jenis makanan.

Busking

Nak merasai suasana ala-ala Hawaii Malaysia? Jom D’Kukur Busker, Kuala Rompin Pahang sudi menghiburkan anda. Mereka juga merupakan duta promosi sempena Rompin Fest dan mendendangkan lagu Rompin Makmur.Mereka terdiri dari anak-anak muda yang berbakat dalam bidang nyanyian Boleh la datang dan jika bernasib baik anda boleh request atau nyanyi bersama mereka.

Clown dan Fire Breathing

Ha yang ni memang dare devil punya pertunjukan. Persembahan api oleh Mat Jeng Jeng De Clown, belia dari Felda Selendang 1,Kuala Rompin. Tapi bergantung dengan keadaan cuaca dan permintaan. Jika keadaan berangin tak dapat lah tengok sebab faktor keselamatan. Tapi jangan bimbang kalau tak dapat tengok api,anak-anak masih boleh terhibur dengan aksi comel badut juga dari orang yang sama.

Skateboard,rollerblade dan permainan

Yang ini memang kegemaran anak-anak. Pelbagai jenis permainan beroda disediakan di tapak rollerblade Pantai Hiburan,Kuala Rompin Pahang ni dengan harga yang berpatutan. Pendek kata memang meriahlah seperti pesta bila tiba hujung minggu di Pantai Hiburan, Kuala Rompin ni.

Untuk mereka yang kurang gemarkan hiburan,anda boleh menikmati pemandangan,berjalan-jalan dipesisir pantai atau sekadar duduk memernhati. Bagi kaki jogging, terdapat trek jogging disediakan untuk anda,sambil-sambil layan bayu lembut. Dan yang ingin mencuba Woodball (sukan rasmi negeri Pahang) boleh lah dapatkan trainer Woodball dan mencuba sendiri sukan ini di Turf woodball.

Peta Lokasi

Galeri

Majlis Daerah Rompin,
26800 Kuala Rompin,
Pahang Darul Makmur.

Talian Am : +609 414 6677 / +609 414 6688

Talian Faks : +609 414 6077

Emel : mdrompin@mdrompin.gov.my

Waktu Operasi : 8.30 pagi - 5.30 petang

Kemaskini Terkini :

  •  Rabu 05 Jun 2024 

Jumlah Pelawat :

001348741

Penafian : Majlis Daerah Rompin (MDR) tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Paparan Terbaik : Menggunakan versi terkini Microsoft Edge / Mozilla Firefox / Google Chrome / Safari atau seumpamanya dengan resolusi 1366 x 768 ke atas.

Majlis Daerah Rompinr

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

Dasar Privasi